Äntligen drar scouterna igång!

Vecka 35 drar terminen igång för Spårare (Sjöhumlor – måndagar), Upptäckare (Kaparna – tisdagar) och Äventyrarna (Konvojen – torsdagar). Utmanarna börjar veckan innan, dvs vecka 34, på onsdag. De första 5-6 gångerna är det segling på programmet. Mer info från Läs mer »

Lägerbrev 2 har skickats ut nu!

Du har väl fått det? Annars går det att ladda ner från vår lägersida! Eller så klicka här!

HSS-hoodies!

Nu finns hoodies, utan dragkedja att köpa. De finns i storlekarna 152 cl, S, M, L. Vi gjorde en mindre beställning för att se hur stort intresset är, så först till kvarn gäller! Storlekarna motsvarar collegetröjans storlek. Även kepsar går att Läs mer »

Sommaravslutning

Sommaren närmar sig med stora kliv, och därmed HSS Sommaravslutning! Men för oss HSS:are behöver en lång sommar inte innebära uppehåll från roliga scoutaktiviteter, nej för oss innebär sommaren roligheter iform av läger och eskadrar! Ni har väl anmält er? Läs mer »

Efterlysning!!!

Hässelby värmeverk omvandlas till bostäder – så nu behöver vi er hjälp! HSS behöver därför skapa en grupp med personer som bl.a. kan Bevaka vad som händer i frågan Skapa ett nätverk med kommunens tjänstemän och politiker som arbetar med detta Läs mer »

Vad är Marvatten?

Det kan man undra… Men en sak vet vi, och det är att det är namnet på vårt kårläger på Vindalsö i sommar. Nu är Lägerbrev 1 äntligen ute! Läs, längta och anmäl er.

Isar är spännande…

…men det kan gå illa också om man har otur. Idag var det en kapare som blev lite för nyfiken på isen och gick igenom isen framför Ruffen INNAN mötet började och ledarna var på plats. Allt slutade gott, förutom Läs mer »

Trygga möten

Trygga möten är ett centralt begrepp inom scouterna, och något som HSS också självklart jobbar mot. Fr o m i år så kommer vi be alla nya ledare om ett utdrag ur belastningsregistret inför starten av ledaruppdraget. Scouterna har riktlinjer om Läs mer »

Höstavslutning

I söndags (9 december) hade vi vår traditionsenliga höstavslutning utanför Ruffen. Många fick märken, och tavlan (vår förtjänsutmärkelse) fick i år Erik Jansson. Grattis till Erik som väl förtjänar den!

Tack för i helgen!

Det var stor aktivitet i och runt Myset i helgen! Konvojen kom dit redan på fredag kväll. På lördag kväll kom alla som var sugna på lägeråterträff, fira Myset 50 år och disco, och på söndagen var det kårmästerskap för Läs mer »