Vad är Marvatten?

Det kan man undra… Men en sak vet vi, och det är att det är namnet på vårt kårläger på Vindalsö i sommar. Nu är Lägerbrev 1 äntligen ute! Läs, längta och anmäl er.

Isar är spännande…

…men det kan gå illa också om man har otur. Idag var det en kapare som blev lite för nyfiken på isen och gick igenom isen framför Ruffen INNAN mötet började och ledarna var på plats. Allt slutade gott, förutom Läs mer »

Trygga möten

Trygga möten är ett centralt begrepp inom scouterna, och något som HSS också självklart jobbar mot. Fr o m i år så kommer vi be alla nya ledare om ett utdrag ur belastningsregistret inför starten av ledaruppdraget. Scouterna har riktlinjer om Läs mer »

Höstavslutning

I söndags (9 december) hade vi vår traditionsenliga höstavslutning utanför Ruffen. Många fick märken, och tavlan (vår förtjänsutmärkelse) fick i år Erik Jansson. Grattis till Erik som väl förtjänar den!

Tack för i helgen!

Det var stor aktivitet i och runt Myset i helgen! Konvojen kom dit redan på fredag kväll. På lördag kväll kom alla som var sugna på lägeråterträff, fira Myset 50 år och disco, och på söndagen var det kårmästerskap för Läs mer »

Vi har en ny styrelse

Vi har en ny styrelse i HSS sedan årsmötet i slutet av oktober! Kolla nya laguppställningen här! Vi välkomnar alla nya medlemmar – kul med tillskott ur den ”yngre” generationen, och också kul med en ny förälder! Och så tackar vi de styrelsemedlemmar Läs mer »

Snart blir det livat i skogarna runt Myset!

Helgen den 10-11 november infaller HSSs traditionsenliga kårmästerskap, eller kort och gott KM! På lördag med början kl 17.00 blir det som vanligt lägeråterträff, förtäring, filmvisning från årets stora händelser, och disco. Och i år kommer vi såklart uppmärksamma Myset lite Läs mer »

Snart kårstämma!

Den 24 oktober är det kårstämma. Motioner går det bra att skicka till styrelsen en vecka innan stämman. Se kallelse här!

Ledarhajk på Skansholmen

Om möjligt var årets ledarträff på Skansholmen ännu bättre än förra årets! Vi pratade och åt och åt och pratade, och badade bastu (i alla fall några av oss). På söndag förmiddag fick vi besök av en utvecklingskonsulent på scoutkanslit. Läs mer »

Äntligen!

Den som väntar på något gott väntar ALLTiD för länge men nu behöver ni inte vänta längre för denna och nästa vecka drar höstterminen igång i HSS! Vi hoppas på en fin höst med många seglartillfällen under augusti och september.