Onsdagseglingar i augusti

Mer info om när och var och hur i kalendariet här intill!

TACK!

Till alla som gjorde årets fantastiska läger möjligt  –  ETT STORT TACK! Alla i lägerkommittén, alla ledare, alla matföräldrar, alla i lägerbandet All Inclusive, alla assistenter och ALLA andra som på något sätt hade ett finger med i spelet (absolut ingen Läs mer »

Hälsning från Charter!

I går morse landade Hässelbys Skojiga Semesterresor i Karibien, och då måste man så klart kriga mot pirater! Ibland kan man bli så ivrig att kasta kalla kokta potatisar på piraterna så att man kapsejsar istället, men det gör inget Läs mer »

Hässelbys Skojiga Semesterresor!

Just nu är det full fart på lägerängen på Gålö! I går började årets läger för alla utom Sjöhumlorna, som ansluter sig till Charter på onsdag. Tänk att vakna upp till ett nytt resmål varje dag, förstå så spännande! Frågan Läs mer »

Konvojens eskader blev lyckad!

Tack till alla skeppare och ledare som ställde upp och gjorde Konvojens eskader möjlig! Trots att vädret var så busigt så att man fick ligga stilla en dag och vänta ut den värsta blåsten gick det ingen nöd på besättningarna. Läs mer »

Vi behöver fortfarande hjälp!

Vi behöver låna ett båtsläp för att kunna köra ner/hem våra 2-kronor, så har du ett som du kan låna ut eller känner någon som kan låna ut ett till oss så hör av dig till lägerledningen snarast på charter@hss-scout.org. Vi Läs mer »

Skepp ohoj! (Onsdagsseglingar i juni)

Terminen lider mot sitt slut men alla som vill kan fortfarande segla med HSS på våra ”onsdagsseglingar” den 14/6 och den 21/6, där alla är välkomna att vara med, både scouter och seglingssugna föräldrar! Samling kl 18.00 vid vår båtklubb Läs mer »

HSS traditionsenliga sommaravslutning

Tiden rusar denna tid på året och det står inte på förrän det är dags för sommaravslutningen vid Ruffen. Grillen tänds från 17.30 – ta med egen mat och dryck! Vi bjuder på fika. Avslutningsceremonin är kl 19.00. Varmt välkomna! Inbjudan

När segling står på schemat…

…så är det viktigt att scouterna tar med sig flytväst och extrakläder! För de som seglar optimist kan det bli blött i jollen så ett par byxor som står emot väta lite bättre än jeans är alltid bra. Sedan ska jollen Läs mer »

Sjösättning pågår för fullt av våra båtar!

Trots att snöflingor fortfarande envist faller ner på marken då och då, så pågår sjösättningen av våra båtar för fullt! Snart börjar seglingssäsongen på allvar för oss och vi har ett långt härligt halvår (nästan) framför oss på sjön! Tack alla Läs mer »